PRAVA POSLASTICA za hladne ZIMSKE DANE: Recept za lenju pitu koja će da vas natera da poližete prste!

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 400 g brašna

- 250 g maslaca

- dva žumanca

- 1 dl mleka

- 2 kašike šećera

- kesica praška za pecivo

Za fil:

- 1,5 kg jabuka

- 150 g šećera

- kesica vanilin šećera

- 50 g mlevenih oraha ili griza

Priprema:

Maslac umutite sa žumancima i šećerom, brašno izmešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u umućen maslac. Mesite i dodajte mleka koliko je potrebno da se dobije testo koje će moći da se razvije. Dobro izmešano testo podelite na dva jednaka dela, pa jedan deo razvijte u veličini pleha i položite na njegovo dno.

Jabuke narendajte, iscedite i pomešajte sa orasima i šećerom, rasporedite na koru i poklopite drugom korom. Izbockajte

viljuškom i pecite na temperaturi od 220 stepeni. Pečenu pitu pospite šećerom u prahu i kad se prohladi secite na kocke.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA