PRAVA POSLASTICA za hladne ZIMSKE DANE: Recept za lenju pitu koja će da vas natera da poližete prste!
Sastojci:
- 400 g brašna
- 250 g maslaca
- dva žumanca
- 1 dl mleka
- 2 kašike šećera
- kesica praška za pecivo
Za fil:
- 1,5 kg jabuka
- 150 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 50 g mlevenih oraha ili griza
Priprema:
Maslac umutite sa žumancima i šećerom, brašno izmešajte sa praškom za pecivo, pa dodajte u umućen maslac. Mesite i dodajte mleka koliko je potrebno da se dobije testo koje će moći da se razvije. Dobro izmešano testo podelite na dva jednaka dela, pa jedan deo razvijte u veličini pleha i položite na njegovo dno.
Jabuke narendajte, iscedite i pomešajte sa orasima i šećerom, rasporedite na koru i poklopite drugom korom. Izbockajte
viljuškom i pecite na temperaturi od 220 stepeni. Pečenu pitu pospite šećerom u prahu i kad se prohladi secite na kocke.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.