Kremšnite po uzoru na Bledske
Sastojci:
- kupljeno testo za krempitu
Za krem:
- 1 l mleka
- 1/2 vanilin štapića
- 280 g šećera
- 7 jaja
- 180 g oštrog brašna
- kašičica ruma
Za vanilin krem
- 0,3 dl slatke pavlake
- 1 kašičica šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Kupljeno testo razvijemo u tanku koru. Stavimo ga na pleh koji smo pokvasili hladnom vodom. Više puta ga probodemo čačkalicom. Testo pečemo na 200-250°C. Pečeno testo prerežemo na dva dela. U posudi zagrejemo 9 dl mleka, vanilin štapić i 1/4 šećera.
Žumanca i drugu četvrtinu šećera penasto umešamo. Dodamo prosejano brašno i 1 dl hladnog mleka, pa dobro promešamo. Dok mešamo, dolijemo vrelo mleko iz kojeg smo odstranili šipku vanile. Krem stavimo na šporet i mešamo da provri i da se zgusti. Zatim ga sklonimo sa šporeta, dodamo rum i tvrd sneg u koji smo dodali ostatak šećera. Krem brzo izmešamo.
Na jednu polovinu testa nanesemo kuvan, još vruć krem. Razmažemo na 3 - 4 cm debeo sloj i ostavimo da se ohladi. Možemo dodati i sloj vanilin krema. Slatku pavlaku mutimo sa šećerom i vanilin šećerom i nanesemo na ohlađeni krem. Prekrijemo drugim slojem pečenog testa. Ukrasimo šećerom u prahu i režemo na kocke.
(Telegraf.rs)
Video: Petar Benčina igra lik Bogdana: Glumac o filmu "Volja sinovljeva", saradnji sa bratom Igorom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ognjen
Lava kolac
Podelite komentar