Neodoljivi čokoladni mafini

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 180 g crne čokolade

- 50 g ulja neutralnog ukusa

- 4 jaja

- 70 g šećera

- 70 g meda

- 160 g fino mevenih badema

- 30 g brašna

- pola kašičice praška za pecivo

- 100 g mešavine za musli

Priprema:

Rernu zagrejemo na 160°C. U posudu istresemo komadiće naseckane čokolade i ulje. Posudu stavimo na lonac sa toplom vodom. Polagano grejemo da se čokolada istopi. U drugoj posudi mikserom izmutimo jaja kojima postepeno dodajemo šećer, med i mlevene bademe i opet izmešamo mikserom da smesa postane svetla i da naraste. Brašno izmešamo sa praškom za pecivo. Ulju i rastopljenoj čokoladi dodamo malo smese jaja i badema, pa promešamo. Zatim izmešamo smesu čokolade sa preostalom smjesom jaja i badema.

Na kraju dodamo brašno i sve lagano izmešamo sa muslijem. Pleh za pečenje prekrijemo papirom za pečenje i na njega male modele za kolačiće. Možemo koristiti i originalan pleh za mafine sa udubljenjima ili papirnate modele za kolačiće koje zamastimo. U modele stavimo pripremljenu masu. Pečemo na 160°C približno 20 minuta. Pečene kolačiće izvadimo iz modela i ostavimo da se ohlade.

(Telegraf.rs)

 

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA