Neodoljivi čokoladni mafini
Sastojci:
- 180 g crne čokolade
- 50 g ulja neutralnog ukusa
- 4 jaja
- 70 g šećera
- 70 g meda
- 160 g fino mevenih badema
- 30 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 100 g mešavine za musli
Priprema:
Rernu zagrejemo na 160°C. U posudu istresemo komadiće naseckane čokolade i ulje. Posudu stavimo na lonac sa toplom vodom. Polagano grejemo da se čokolada istopi. U drugoj posudi mikserom izmutimo jaja kojima postepeno dodajemo šećer, med i mlevene bademe i opet izmešamo mikserom da smesa postane svetla i da naraste. Brašno izmešamo sa praškom za pecivo. Ulju i rastopljenoj čokoladi dodamo malo smese jaja i badema, pa promešamo. Zatim izmešamo smesu čokolade sa preostalom smjesom jaja i badema.
Na kraju dodamo brašno i sve lagano izmešamo sa muslijem. Pleh za pečenje prekrijemo papirom za pečenje i na njega male modele za kolačiće. Možemo koristiti i originalan pleh za mafine sa udubljenjima ili papirnate modele za kolačiće koje zamastimo. U modele stavimo pripremljenu masu. Pečemo na 160°C približno 20 minuta. Pečene kolačiće izvadimo iz modela i ostavimo da se ohlade.
(Telegraf.rs)
Video: Da li je manje štetno ako pijemo piće "bez šećera" i zašto je plastika za jednokratnu upotrebu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.