Domaća savijača od jabuka
Sastojci:
Kora:
- 700 g brašna
- 1 jaje
- 2 dl mlake vode
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika ulja
Fil:
- 700 g jabuka
- 100 g suvog grožđa
- 100 g naseckanih oraha
- 1 dl mlake vode
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike prezli
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika ulja
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Kora:
U brašnu napraviti udubljenje u koje ćete dodati jaje, mlaku vodu i so. Umesiti mekano testo, pa ga lagano premaziti uljem, da ne dobije koricu i ostaviti 1 sat da odstoji na toplom mestu.
Nadev:
Očistiti i izrendati jabuke. Suvo grožđe potopiti 1/2 sata u mlaku vodu i ocediti ga. Jabuke pomešati sa šećerom, vanilin šećerom, orasima i suvim grožđem. Testo razdeliti na dva jednaka dela i što tanje razviti oklagijom, a zatim rukama razvući dok ne postane prozirno.
Kore pospemo prezlama, rasporedimo fil i dodamo cimet. Sada sve ovo zamotamo u dve savijače, premažemo uljem i pečemo 45 minuta na temperaturi od 230°C. Dok su savijače još vruće posuti ih šećerom u prahu.
(Telefraf.rs)
Video: Iznemogli beloglavi sup spustio se na seosku kuću: Spasavnje ugrožene vrste u selu Sedobro
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.