Domaća savijača od jabuka

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Kora:

- 700 g brašna

- 1 jaje

- 2 dl mlake vode

- 1/2 kašičice soli

- 1 kašika ulja

Fil:

- 700 g jabuka

- 100 g suvog grožđa

- 100 g naseckanih oraha

- 1 dl mlake vode

- 4 kašike šećera

- 1 vanilin šećer

- 2 kašike prezli

- 1 kašika cimeta

- 1 kašika ulja

- 100 g šećera u prahu

Priprema:

Kora:

U brašnu napraviti udubljenje u koje ćete dodati jaje, mlaku vodu i so. Umesiti mekano testo, pa ga lagano premaziti uljem, da ne dobije koricu i ostaviti 1 sat da odstoji na toplom mestu.

Nadev:

Očistiti i izrendati jabuke. Suvo grožđe potopiti 1/2 sata u mlaku vodu i ocediti ga. Jabuke pomešati sa šećerom, vanilin šećerom, orasima i suvim grožđem. Testo razdeliti na dva jednaka dela i što tanje razviti oklagijom, a zatim rukama razvući dok ne postane prozirno.

Kore pospemo prezlama, rasporedimo fil i dodamo cimet. Sada sve ovo zamotamo u dve savijače, premažemo uljem i pečemo 45 minuta na temperaturi od 230°C. Dok su savijače još vruće posuti ih šećerom u prahu.

(Telefraf.rs)

 

Video: Iznemogli beloglavi sup spustio se na seosku kuću: Spasavnje ugrožene vrste u selu Sedobro

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA