Kremasta pita s pomorandžama
Sastojci:
- ½ šolje brašna
- 250 g putera
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo soli
- voda
Za fil:
- 10 ravnih kašičica brašna
- 1 solja šećera
- 4 šolje mleka
- 1 pomorandža
- 4 jajeta
- šećer u prahu
- ½ kašičice cimeta
Priprema:
Umešati brašno, prašak za pecivo, so i vode koliko je potrebno da se umesi glatko testo. Gotovo testo ostaviti da se odmara 1 sat.
Za fil:
Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i jednu šolju hladnog mleka i dobro umutiti. Zagrejati ostatak mleka (ne sme da provri) i uliti masu od jaja, sve vreme muteci. Kuvati dok se fil ne zgusne, skloniti sa vatre i dodati narendanu koru pomorandze.
Testo podeliti na dva dela i oba razvući oklagijom. Prvi deo staviti u namašćen pleh, uliti krem i pokriti drugim delom testa. Viljuškom izbušiti testo na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi, oko 45 min. Vreli kolač posuti mešavinom šećera u prahu i cimeta.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ida
A puter si zaboravila ispalo je grooooznnnnnnnooooo
Podelite komentar