Novogodišnji kolač od tri sastojka koji je toliko ukusan da vam niko neće verovati da je bez jaja i putera
Zvuči neverovatno, ali ovaj preukusan kolač možete da napravite očas posla, a potrebna su vam samo tri sastojka.
POSNO! Grčka baklava – poslastica koja osvaja
Srneća leđa – očaravajući desert
Iako je za originalan recept potreban crni čaj, možete da ga zamenite sa sokom od pomorandže ili jabuke.
Kako biste dobili najbolji mogući ukus, pratite naša uputstva i obavezno natopite voće 24 sata pre pečenja.
Ovo je zapravo najveća tajna jer će na ovaj način kolač biti savršeno vlažan.
Sastojci:
- 1 kilogram mešanog voća
- 3 šolje crnog čaja
- 3 šolje samodižućeg brašna
Priprema
Unapred ugrejte rernu na 125 stepeni Celzijusa. Pomešajte voće koje je bilo potopljeno u crnom čaju i brašno. U smesu dodajte preostali crni čaj ako je isuviše gusta.
Mešavinu stavite u duboku posudu i pecite je u rerni dva i po sata.
Ako ga budete držali u hermetičkoj posudi zamotan u aluminijumsku foliju ovaj kolač će biti svež mesecima.
(Telegraf.rs)
Video: Gori kuca u Francuskoj ulici
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.