Egzotična poslastica sa makom i orasima

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 100 g putera

- 100 g meda

- 100 g šećera

- 100 g iseckanih oraha

- 100 g maka

- malo muskat oraščića

- mala čaša voćnog likera

- šećer u prahu

Priprema:

Umutite puter sa medom i šećerom. Dodajte u njega seckane orahe, mak koji ste poparili sa kašikom vrelog mleka i muskatni oraščić. Sad mešajte i dodajte kap po kap likera. Smesa mora da bude čvrsta. Tada je oblikujte u tanku salamu, pa kad se ohladi u frižideru isecite na kolutove. Svaki kolut uvaljajte u šećer u prahu. Ukus je još bolji uz belo vino.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA