Egzotična poslastica sa makom i orasima
≫
Potrebno je:
- 100 g putera
- 100 g meda
- 100 g šećera
- 100 g iseckanih oraha
- 100 g maka
- malo muskat oraščića
- mala čaša voćnog likera
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite puter sa medom i šećerom. Dodajte u njega seckane orahe, mak koji ste poparili sa kašikom vrelog mleka i muskatni oraščić. Sad mešajte i dodajte kap po kap likera. Smesa mora da bude čvrsta. Tada je oblikujte u tanku salamu, pa kad se ohladi u frižideru isecite na kolutove. Svaki kolut uvaljajte u šećer u prahu. Ukus je još bolji uz belo vino.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.