POSNO! Grčka baklava – poslastica koja osvaja

 ≫ 
  • 5

Sastojci:

- 1 kg kora za baklavu

- 2,5 kg šećera

- 2,5 l vode

- 200 g mlevenih oraha

- 10 kašika šećera

- 1/2 čaše vode

- 4 kašike griza

- 1 kašika kakao praha

- 1 limun

- ulje

Priprema:

Za fil u šerpu sipati 2,5 l vode i dodati 2,5 kg šećera, pa kuvati 10 minuta. Skloniti sa vatre i dodati griz stalno mešajući, ujedno umešati kakao i mlevene orahe. Skuvati posebno šerbet od 10 kašika šećera i 1/2 čaše vode. Ubaciti limun sečen na kolutove i ostaviti da se prohladi.Uzimati koru po koru za baklavu, svaku posebno nauljiti i preklopiti napola pa ponovo preklopiti i nauljiti i staviti fil od mlevenih oraha. Zatim koru saviti u obliku trougla. Staviti u tepsiju i poprskati svaki trougao uljem. Peći oko 35 minuta na 200°C. Preliti baklavu prohlađenim šerbetom, pa dekorisati limunom iz šerbeta.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bn

    28. decembar 2016 | 18:43

    Mozda je malo secera

  • Zoran

    28. decembar 2016 | 15:24

    Hashahaha, GRCKA. Turska, kakva grcka. Drugi ih oslobadjali od Turaka, sad im nista niej tursko. Hahahaha.

  • Goga

    5. januar 2017 | 19:12

    Koliko oraha a koliko šećera-lada li sam!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA