Hladna poslastica od jagoda
Sastojci:
- 500 g šlaga
- 150 g jagoda
- 100 g šećera u prahu
- 75 g šećera
- 30 g brašna
- 2,5 dl mleka
- 2 jaja
- šipku vanile
- malo soli
Priprema:
U mleko sipamo vanilin šećer i brašno. Polako grejemo na srednjoj temperaturi i čitavo vreme mešamo. Kada se smesa zgusti, skinemo sa vatre. Umešamo jagode koje smo pre toga zgnječili u kašu. U belanca dodamo malo soli i mutimo da nastane čvrst sneg, dodajući šećer u prahu. Da bi sneg stvarno bio tvrd, mutimo ga u posudi koja je postavljena u toplu vodu 15 minuta.
Nakon toga, sneg ćemo lagamo umešati u krem od jagoda, a na kraju dodamo šlag. Sve sipamo u kalup i stavimo u frižider u gde se mora hladiti barem sest sati. Pre posluživanja, poslasticu istresemo iz kalupa i ukrasimo šlagom.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.