Hladna poslastica od jagoda

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g šlaga

- 150 g jagoda

- 100 g šećera u prahu

- 75 g šećera

- 30 g brašna

- 2,5 dl mleka

- 2 jaja

- šipku vanile

- malo soli

Priprema:

U mleko sipamo vanilin šećer i brašno. Polako grejemo na srednjoj temperaturi i čitavo vreme mešamo. Kada se smesa zgusti, skinemo sa vatre. Umešamo jagode koje smo pre toga zgnječili u kašu. U belanca dodamo malo soli i mutimo da nastane čvrst sneg, dodajući šećer u prahu. Da bi sneg stvarno bio tvrd, mutimo ga u posudi koja je postavljena u toplu vodu 15 minuta.

Nakon toga, sneg ćemo lagamo umešati u krem od jagoda, a na kraju dodamo šlag. Sve sipamo u kalup i stavimo u frižider u gde se mora hladiti barem sest sati. Pre posluživanja, poslasticu istresemo iz kalupa i ukrasimo šlagom.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA