Srneća leđa – očaravajući desert

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 70 g maslaca

- 150 g šećera

- 6 jaja

- 100 g čokolade za kuvanje

- 40 g brašna

- 1/4 vrećice praška za pecivo

- 2 kašike prezli

- 0,5 dl ruma

- 150 g oraha

Čokoladna glazura:

- 3 kašike vode

- 3 kašike šećera

- 100 g čokolade

- 80 g maslaca

Priprema:

Prvo u jednu posudu umutite čvrst sneg od belanaca. Potom sneg odlozite u frizider, da se ne bi splasnuo. Maslac, šećer i žumanca penasto umutiti, zatim dodati omekšanu čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i prezle, prethodno namočene u rumu. Na kraju dodajte belance i orahe, pažljivo mešajući drvenom varjačom, tek toliko da se masa sjedini.

Pecite na temperaturi od 180°C, oko 45 min. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom i poslužite sa šlagom.

GLAZURA: vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi, glatko izmešajte i u vruću smesu postepeno dodajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA