Srneća leđa – očaravajući desert
Sastojci:
- 70 g maslaca
- 150 g šećera
- 6 jaja
- 100 g čokolade za kuvanje
- 40 g brašna
- 1/4 vrećice praška za pecivo
- 2 kašike prezli
- 0,5 dl ruma
- 150 g oraha
Čokoladna glazura:
- 3 kašike vode
- 3 kašike šećera
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
Priprema:
Prvo u jednu posudu umutite čvrst sneg od belanaca. Potom sneg odlozite u frizider, da se ne bi splasnuo. Maslac, šećer i žumanca penasto umutiti, zatim dodati omekšanu čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i prezle, prethodno namočene u rumu. Na kraju dodajte belance i orahe, pažljivo mešajući drvenom varjačom, tek toliko da se masa sjedini.
Pecite na temperaturi od 180°C, oko 45 min. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom i poslužite sa šlagom.
GLAZURA: vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi, glatko izmešajte i u vruću smesu postepeno dodajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.