Medeno srce sa džemom od kajsija
Sastojci:
- 1 šolja šećera
- 2,5 šolje oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje ulja (može i maslinovo)
- 3 pune kašike džema (od kajsija, jagoda, šipka...)
Čokoladna glazura:
- 3 kašike vode
- 3 kašike šećera
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
Priprema:
Umesto jedne kašike džema može jedna puna kašika meda. Promešati i peći oko pola sata
na 200-220 °C u plehu srednje veličine. Vruće tanko premazati sa 2-3 kašike džema. Kad se dobro ohladi preliti glazurom od 100 gr čokolade za kuvanje i malo putera. Seći na stanglice.
Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi, glatko izmešajte i u vruću smesu postepeno dodajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.