Medeno srce sa džemom od kajsija

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 šolja šećera

- 2,5 šolje oštrog brašna

- 1 prašak za pecivo

- 1 kesica cimeta

- 1 šolja mleka

- 1/2 šolje ulja (može i maslinovo)

- 3 pune kašike džema (od kajsija, jagoda, šipka...)

Čokoladna glazura:

- 3 kašike vode

- 3 kašike šećera

- 100 g čokolade

- 80 g maslaca

Priprema:

Umesto jedne kašike džema može jedna puna kašika meda. Promešati i peći oko pola sata

na 200-220 °C u plehu srednje veličine. Vruće tanko premazati sa 2-3 kašike džema. Kad se dobro ohladi preliti glazurom od 100 gr čokolade za kuvanje i malo putera. Seći na stanglice.

Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na niskoj temperaturi, glatko izmešajte i u vruću smesu postepeno dodajte maslac u listićima. Još toplu glazuru prelijte preko kolača.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA