Mafini s limunom i bademom

 
 ≫ 
  • 0

Toliko ukusni da ih deca rado pojedu i bez glazure i ukrasa!

Sastojci:

- 2 jaja

- 95 g sećera

- 200 g brašna

- 2 male kašike praška za pecivo (10 g)

- 1 vanilin šecer

- 160 g jogurta

- rendana kora celog limuna

- 75 ml ulja

- 3 velike kašike limunovog soka

- 50 g mlevenih badema

Priprema:

Pripremiti kalupe za mafine, rernu ukljuciti da se zagreje na 180°C. Jaja umutiti sa šećerom, vanilin šećerom, jogurtom, uljem, korom limuna. Mutiti par minuta pa dodati sve ostale sastojke. Puniti smesu u 12 kalupa za mafine i staviti ih da se peku 20-tak minuta, da blago porumene.

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA