Šta s preostalim belancima? Napravite "Finansijere"!

 ≫ 
  • 1

Potrebno je:

- 100 g šečera u prahu

- 50 g mlevenog badema

- 50 g belog mekog brašna

- 4 belanaca

- 75 g maslaca

Kuvajte maslac dok ne počne da manaj boju i tamni, ali pazite da ne zagori – čim potamni prebacite ga u drugu posudu da ne bi goreo, pa ga procedte. Šta ostane u cediljci bacite a maslac koji je osta ima ukus lešnika. U francuskoj kuhjinji se ovaj taman maslac zove „beurre noisette

Sada umutite belanca u sneg, pomešajte bademe sa šećerom i s brašnom – pa ih dodajte u belanca. Umešajte i rastopljen maslac koji je na sobnoj temperaturi i izmešajte. Neka se masa hladi u frižideru od 1 sat do čak 24 sata (znači može da se pravi i dan ranije).

Tradicionalno se Finasijeri peku u malim pravougaonim kalupima, ali i kalupi za mafine mogu da posluže. Peku se 15-18 minuta na 200 stepeni.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA