Šta s preostalim belancima? Napravite "Finansijere"!
Potrebno je:
- 100 g šečera u prahu
- 50 g mlevenog badema
- 50 g belog mekog brašna
- 4 belanaca
- 75 g maslaca
Kuvajte maslac dok ne počne da manaj boju i tamni, ali pazite da ne zagori – čim potamni prebacite ga u drugu posudu da ne bi goreo, pa ga procedte. Šta ostane u cediljci bacite a maslac koji je osta ima ukus lešnika. U francuskoj kuhjinji se ovaj taman maslac zove „beurre noisette“
Sada umutite belanca u sneg, pomešajte bademe sa šećerom i s brašnom – pa ih dodajte u belanca. Umešajte i rastopljen maslac koji je na sobnoj temperaturi i izmešajte. Neka se masa hladi u frižideru od 1 sat do čak 24 sata (znači može da se pravi i dan ranije).
Tradicionalno se Finasijeri peku u malim pravougaonim kalupima, ali i kalupi za mafine mogu da posluže. Peku se 15-18 minuta na 200 stepeni.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ivana
ovo je super
Podelite komentar