Čokoladni mafini sa kandiranim višnjama
Sastojci:
- 1 jaje
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 170 g brašna
- 30 g kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 180 ml mleka
- 100 ml ulja
- 200 g čokolade za kuvanje
- 100g seckanih kandiranih višanja
- papirnate korpice
Priprema:
Čokoladu iseckajte na kockice i stavite u zamrzivač. Pomešajte suve sastojke i odvojeno pomešajte mokre sastojke tako što ćete jaje malo da umutite pa dodate mleko i ulje. U suve sastojke umešajte čokoladu i seckane višnje. Mokre sastojke sipajte u suve i izmešajte.
Kalupe obavezno obložite korpicama i sipajte smesu i pospite kockicama čokolade. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.