Čokoladni mafini sa kandiranim višnjama

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 jaje

- 200 g šećera

- 1 vanilin šećer

- 170 g brašna

- 30 g kakaa

- 1 kašičica praška za pecivo

- prstohvat soli

- 180 ml mleka

- 100 ml ulja

- 200 g čokolade za kuvanje

- 100g seckanih kandiranih višanja

- papirnate korpice

Priprema:

Čokoladu iseckajte na kockice i stavite u zamrzivač. Pomešajte suve sastojke i odvojeno pomešajte mokre sastojke tako što ćete jaje malo da umutite pa dodate mleko i ulje. U suve sastojke umešajte čokoladu i seckane višnje.  Mokre sastojke sipajte u suve i izmešajte.

Kalupe obavezno obložite korpicama i sipajte smesu i pospite kockicama čokolade. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA