Brzi kolač s višnjama i likerom od višanja
Potrebno je:
- 700 g višanja
- 100 g maslaca
- 125 g šećera
- 3 jajeta
- 80 g brašna
- 70 g gustina
- 1/2 praška za pecivo
- so
- 20 ml likera od višnje
- 1 kašika mleka
Zagrejati rernu na 180C. Obložiti tepsiju masnim papirom. Mikserom penasto umutiti maslac i šećer. Dodavati jedno po jedno jaje i mešati sve dok se šećer ne istopi. Izmešati brašno i gustin sa prašakom za pecivo, dodati malo soli pa kašikom dodavati kremu od jaja. Na kraju dodati liker i hladno mleko. Staviti testo u pleh, rasporediti višnje pa peći 35-40 minuta na 180C. Kada je kolač pečen posuti ga šećerom u prahu.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Љиљана
Посна варијанта би била: уместо маслаца кокосов бутер, уместо јаја да сједини састојке може сос од јабука, и још пар варијанти. Пријатно и уживајте.
Podelite komentar