Brzi kolač s višnjama i likerom od višanja

 ≫ 
  • 1

Potrebno je:

- 700 g višanja

- 100 g maslaca

- 125 g šećera

- 3 jajeta

- 80 g brašna

- 70 g gustina

- 1/2 praška za pecivo

- so

- 20 ml likera od višnje

- 1 kašika mleka

Zagrejati rernu na 180C. Obložiti tepsiju masnim papirom. Mikserom penasto umutiti maslac i šećer. Dodavati jedno po jedno jaje i mešati sve dok se šećer ne istopi. Izmešati brašno i gustin sa prašakom za pecivo, dodati malo soli pa kašikom dodavati kremu od jaja. Na kraju dodati liker i hladno mleko. Staviti testo u pleh, rasporediti višnje pa peći 35-40 minuta na 180C. Kada je kolač pečen posuti ga šećerom u prahu.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

 

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    3. decembar 2016 | 11:50

    Посна варијанта би била: уместо маслаца кокосов бутер, уместо јаја да сједини састојке може сос од јабука, и још пар варијанти. Пријатно и уживајте.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA