Carska pita s borovnicama i pudingom

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 1 pakovanje lisnatog testa

- 2 pudinga od vanile

- 300 g zamrznute borovnice

- 200 g šećera

- vanilin šećer

- prah šećer za posipanje

Priprema:

Otopite borovnice i sačuvajte sok. Skuvajte puding od vanile sa sokom od borovnice. Ako je potrebno dodajte malo mleka da bi se skuvao. Kada se ohladi umešajte borovnice. Lisnato testo ne treba odlediti do kraja. Istanjite ga oklagijom koju ste posuli brašnom.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Stavite u kalup za tart - dobro posut brašnom, nafilujte pudingom i stavite u rernu da se ispeče na 170 stepeni. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA