Carska pita s borovnicama i pudingom
Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 2 pudinga od vanile
- 300 g zamrznute borovnice
- 200 g šećera
- vanilin šećer
- prah šećer za posipanje
Priprema:
Otopite borovnice i sačuvajte sok. Skuvajte puding od vanile sa sokom od borovnice. Ako je potrebno dodajte malo mleka da bi se skuvao. Kada se ohladi umešajte borovnice. Lisnato testo ne treba odlediti do kraja. Istanjite ga oklagijom koju ste posuli brašnom.
Stavite u kalup za tart - dobro posut brašnom, nafilujte pudingom i stavite u rernu da se ispeče na 170 stepeni. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.