Posni namaz koji svi vole: kikiriki puter

 ≫ 
  • 0

Sastojci za jednu teglicu:

- 300g kikirikija - nepečeni

- prstohvat morske soli

Postupak:

Pecite kikiriki oko 15 minuta na 160°C u zagrejanoj rerni - tek da blago zamiriše i malo požuti. Neka se prohladi pa ga ubacite u krpu i protrljajte da se skinu kožice.

Ubacite ga u seckalicu i dodajte prstohvat morske soli, pa blendujte na najjačoj brzini dok se ne pretvori u pastu, a zatim postane tečan. U zavisnosti od jačine uređaja to može trajati od 5 do 15 minuta. Ako je seckalica preslaba, dodajte kašičicu ulja po izboru da "pokrenete proces". Prespite u čistu staklenu teglu. U frižideru može da stoji oko nedelju dana

Ako želite možete ga zasladti medom, a najlepši je kada se posluži na domaćem hlebu uz komadiće banane.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.com)

Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA