Jednostavna domaća bela čokolada

 ≫ 
  • 1

Za osnovnu masu je potrebno:

- 400 ml vode

- 300g šećera u prahu

- 1 vanila

- 1 puter (ili mešavina putera i kakao maslaca)

- 300g mleka u prahu

Ubacite štap vanile u zaslađenu vodu i ostaviti da ključa oko 10 minuta. Kada se malo ohladi, ubacite maslac i mleko u prahu. Sjedinite pa sipajte u kalup za čokoladu ili praline.

Kako da začinite belu čokoladu?

Ako želite da obogatite ukus dodajte nešto od sledećeg ili čak mešavinu prdloženih začina:

- đumbir u prahu

- kandirana kora pomorandže

- seckano suvo grožđe

- blago preprženo kokosovo brašno (sjajno je i obavezno probajte!)

- seckani prepečeni lešnici

Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA