Tradicija je uvek u modi: vanilice
Potrebni sastojci:
250g maslaca
150g šećera
1 vanilin sećer
sok 1 limun
jaje (celo) + jedno žumance
1/2 kg brašna
džem od kajsija
Način pripreme:
Umutiti maslac, pa mu dodati šećer i jedan vanilin šećer. U smesu dodati sok limuna i malo narendane kore limuna. Zatim dodati jedno celo jaje i jedno žumance. Kada se to sve umuti, dodati i brašno. Dobijeno testo razvuci na željenu debljinu, vaditi željenim kalupom i peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pazite da se vanilice ne prepeku i ne potamne. Kada se ispeku namazati jednu odozgo dzemom i prekriti je sa drugom vanilicom.
Foto-ilustracija: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Istina
Ko jos nezna za vanilice. Stari dobri kolac.
Podelite komentar