Jednostavna čokoladna krema (mousse) bez jaja
Ako odaberete biljnu pavlaku i posnu čokoladu - ovaj recept može da se sprema i u vreme posta.
Potrebni sastojci:
- 500 g čokolade za kuvanje
- 0,5 l slatke pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 100 g lešnika
- 50 ml rum
- seckani badem za ukrašavanje ili voće po izboru
Način pripreme:
Čokoladu izlomite u posudu i zalijte sa toliko vode da je pokrivena. Posudu stavite u vruću rernu, da se čokolada otopi. Zatim je izmešajte i pričekajte da se ohladi. Dodajte joj na šeceru prepržene, grubo mlevene lešnike, šećer i rum. Ulupajte pavlaku i dodajte ovoj masi. Neka se hladi 2 sata u frižideru. Poslužite posuto bademima ili ukrašeno voćem.
Foto-ilustracija: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Dragan Ričard Radić za Telegraf.rs o radu na holivudskim filmovima, o Sandri Bulok, Miri Furlan...
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.