Rolat s džemom od jagode i slatkom pavlakom
- 5 jaja
- 150g šećera
- 120g oštrog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 4 kašike tople vode
- 60 ml ulja
- 3 kašike džema od jagode
- ulupana slatka pavlaka ili čvrst šlag
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izlupajte belanca u čvrst sneg, a poosebno izmešajte žumanca, šećer, vodu i ulje. Izmešajte brašno i prašak za pecivo pa ga dodajte žumancima - i tu smesu umešajte ručno u belanca. Ispajte u pleh obložen papirom za pečenje pa pecite oko 20 minuta.
Evo šta će se dogoditi s vašim telom ako prestanete da jedete hleb
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Balkanski ćevapčići i crveni rižoto (VIDEO) (RECEPT)
Izvadite gotov rolat i odmah ga, dok je vruć, zarolajte u krpu posutu šećerom. Kada se testo ohladi, odmotajte ga, namažite džem od jagode i šlag ili pavlaku - pa ponovno zamotajte i ohladite.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Udes u Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.