Mirisni kolač od čokolade, lešnika i pomorandže

 ≫ 
  • 0

Testo:

- 3 jaja

- 100 g šećera

- 30 ml ulja

- 100 ml mleka

- 100 g brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- 30 g kakaa u prahu

- 200 g jaffa keksa

- 75 g maslaca

- 150 ml slatke pavlake

- seckna kandirana kora pomorandže ili sveža pomorandža

Izlupajte belanca u čvrst sneg. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Žumancima dodajt ešećer i izmešajte ih, a zatim dodajte i ulje, mleko, brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Sada spojite ručno belanca i žumanca. Pecite testo u kalupu velikom oko 30×25 cm na papiru za pečenje, oko 25 minuta na 180 stepeni, zatim neka se ohladi.

Evo šta će se dogoditi s vašim telom ako prestanete da jedete hleb

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Čamčići od tikvica s povrćem - zapečeni ratatuj (VIDEO)

Zagrejte slatku pavlaku, dodajte joj maslac a zatim i jafa keks. Promešajte dobro da bi dobili gladak krem - pa prelijte preko biskvita. I biskvit i krema neka u tom trenutku prelivanja budu prohlađeni. Ostavite dase hladi nekoliko sati u frižideru. Za služenje, isecite kocke i servirajte uz kriške pomorandže ili posute kandiranom korom pomorandže.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA