Mirisni kolač od čokolade, lešnika i pomorandže
Testo:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 30 ml ulja
- 100 ml mleka
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30 g kakaa u prahu
- 200 g jaffa keksa
- 75 g maslaca
- 150 ml slatke pavlake
- seckna kandirana kora pomorandže ili sveža pomorandža
Izlupajte belanca u čvrst sneg. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Žumancima dodajt ešećer i izmešajte ih, a zatim dodajte i ulje, mleko, brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Sada spojite ručno belanca i žumanca. Pecite testo u kalupu velikom oko 30×25 cm na papiru za pečenje, oko 25 minuta na 180 stepeni, zatim neka se ohladi.
Evo šta će se dogoditi s vašim telom ako prestanete da jedete hleb
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Čamčići od tikvica s povrćem - zapečeni ratatuj (VIDEO)
Zagrejte slatku pavlaku, dodajte joj maslac a zatim i jafa keks. Promešajte dobro da bi dobili gladak krem - pa prelijte preko biskvita. I biskvit i krema neka u tom trenutku prelivanja budu prohlađeni. Ostavite dase hladi nekoliko sati u frižideru. Za služenje, isecite kocke i servirajte uz kriške pomorandže ili posute kandiranom korom pomorandže.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.