Jesenji mafini s bundevom
Ispecite manju bundevu (najbolje Anđelika) pa napravite pire - potrebno je 300g pirea. Pripremite:
- 240 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- kašičica cimeta u prahu
- kašičica muskatnog oraščića
- 250 g smeđeg šećera
- 125 g omekšalog maslaca
- 2 veća jajeta
Za posipanje:
- 3 kašike brašna
- 3 kašike omekšalog maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 100 g naseckanih oraha
- 1/4 kašičice cimeta u prahu
Upalite rernu na 170 stepeni. Napravite masu za posipanje tako što ćete pomešati prstima brašno, maslac šećer i orahe. Napraviće se mrvice koje možete ostaviti sa strane.
GRUDI NA OKO: Kako biste voleli da vam ona pripremi jaja! (FOTO)
Kako da iseckate luk ako ste početnik (VIDEO)
Za mafine pomešati brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muskatni oraščić i ostaviti sa strane. Posebno umutiti maslac sa šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i mutiti par minuta. Dodati pire od bundeve - pa smanjiti brzinu miksera i dodati postepeno brašno sa umeštanim sastojcima. Masom za mafine punite kalupe do 3/4 visine, posuti mrvicama pa peći 30 minuta. Služite tek kada se ohlade.
Ideja za služenje: možete da ulupate šlag ili slatku pavlaku, dodate ostatke pirea bundeve i ovakvim kremom ukrasite mafine.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.