Jesenji mafini s bundevom

 
 ≫ 
  • 0

Najlepši ukus jeseni je muškatna bundeva. Obožavaćete njen ukus i u ovim mafinima!

Ispecite manju bundevu (najbolje Anđelika) pa napravite pire - potrebno je 300g pirea.  Pripremite:

- 240 g brašna

- 1/2 kašičice soli

- 1/2 kašičice praška za pecivo

- kašičica sode bikarbone

- kašičica cimeta u prahu

- kašičica muskatnog oraščića

- 250 g smeđeg šećera

- 125 g omekšalog maslaca

- 2 veća jajeta

Za posipanje:

- 3 kašike brašna

- 3 kašike omekšalog maslaca

- 50 g smeđeg šećera

- 100 g naseckanih oraha

- 1/4 kašičice cimeta u prahu

Upalite rernu na 170 stepeni. Napravite masu za posipanje tako što ćete pomešati prstima brašno, maslac šećer i orahe. Napraviće se mrvice koje možete ostaviti sa strane.

GRUDI NA OKO: Kako biste voleli da vam ona pripremi jaja! (FOTO)

Kako da iseckate luk ako ste početnik (VIDEO)

Za mafine pomešati brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muskatni oraščić i ostaviti sa strane. Posebno umutiti maslac sa šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i mutiti par minuta. Dodati pire od bundeve - pa smanjiti brzinu miksera i dodati postepeno brašno sa umeštanim sastojcima. Masom za mafine punite kalupe do 3/4 visine, posuti mrvicama pa peći 30 minuta. Služite tek kada se ohlade.

Ideja za služenje: možete da ulupate šlag ili slatku pavlaku, dodate ostatke pirea bundeve i ovakvim kremom ukrasite mafine.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA