Neodoljivi pužići s pudingom i džemom od kajsije

 ≫ 
  • 0

Za testo:

500 g mekog brašna

1 kesica kvasca

50 g šećera

1 kesica vanilin šećera

prstohvat soli

2 jaja

125 ml mlakog mleka

100g omekšalog maslaca

Za filovanje:

2 kesice pudinga sa ukusom vanile

750 ml mleka

100 g šećera

100 g suvog grožđa

Za premazivanje:

2 kašike džema od kajsije

1 kašika vode.

Prosejte brašno u posudu za mešenje i pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte šećer, vanilin šećer, so, jaja, mlako mleko i otopljen, prohlađen maslac. Testo dobro umutite mikserom prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom. Kada dobijete glatko testo, pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća.

Filovanje: Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali samo sa l mleka i 100 g šećera. Kada se skuva, sklonite ga sa vatre i ostavite da se ohladi. Tokom hlađenja povremeno promešajte. Dodajte suvo grožđe. Nadošlo testo pospite malo brašnom, izvadite ga iz posude i na radnoj površini još jednom dobro promesite.

OTKRIVAMO: Evo šta treba da jedete da biste imali zdrave zube!

Mark je ukrstio HAMBURGER i HOT DOG! Pogledajte šta je dobio (VIDEO)

Izvaljajte testo u obliku pravougaonika (40 x 60 cm), premažite pudingom. Polazeći od uže strane, uvijte testo u rolat. Isecite rolat na kriške debljine oko 2 cm, položite parčiće na podmazanu, brašnom posutu tepsiju i ostavite ih još jednom da odstoje na toplom mestu, dok se vidno ne uvećaju. Potom ih stavite da se peku na 200-220C oko 10-15 minuta.

Premazivanje: Provucite džem od kajsija kroz sito. Sipajte ga u posudu za kuvanje, pomešajte sa vodom, i na tihoj vatri ga malo ukuvajte. Premažite time testo odmah nakon pečenja.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Srbijavoz preporučuje putnicima da karte kupuju putem mobilne aplikacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA