Neodoljivi pužići s pudingom i džemom od kajsije
Za testo:
500 g mekog brašna
1 kesica kvasca
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera
prstohvat soli
2 jaja
125 ml mlakog mleka
100g omekšalog maslaca
Za filovanje:
2 kesice pudinga sa ukusom vanile
750 ml mleka
100 g šećera
100 g suvog grožđa
Za premazivanje:
2 kašike džema od kajsije
1 kašika vode.
Prosejte brašno u posudu za mešenje i pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte šećer, vanilin šećer, so, jaja, mlako mleko i otopljen, prohlađen maslac. Testo dobro umutite mikserom prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom. Kada dobijete glatko testo, pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća.
Filovanje: Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali samo sa l mleka i 100 g šećera. Kada se skuva, sklonite ga sa vatre i ostavite da se ohladi. Tokom hlađenja povremeno promešajte. Dodajte suvo grožđe. Nadošlo testo pospite malo brašnom, izvadite ga iz posude i na radnoj površini još jednom dobro promesite.
OTKRIVAMO: Evo šta treba da jedete da biste imali zdrave zube!
Mark je ukrstio HAMBURGER i HOT DOG! Pogledajte šta je dobio (VIDEO)
Izvaljajte testo u obliku pravougaonika (40 x 60 cm), premažite pudingom. Polazeći od uže strane, uvijte testo u rolat. Isecite rolat na kriške debljine oko 2 cm, položite parčiće na podmazanu, brašnom posutu tepsiju i ostavite ih još jednom da odstoje na toplom mestu, dok se vidno ne uvećaju. Potom ih stavite da se peku na 200-220C oko 10-15 minuta.
Premazivanje: Provucite džem od kajsija kroz sito. Sipajte ga u posudu za kuvanje, pomešajte sa vodom, i na tihoj vatri ga malo ukuvajte. Premažite time testo odmah nakon pečenja.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.