Čokoladni raj u vašoj kuhinji: kolač od samo 2 sastojka
Ovaj jednostavni kolač podseća na veliki čokoladni mus!
- 300 g crne čokolade s minimum 70% kakaa
- 10 jaja
- još 150 g čokolade za glazuru
Zagrejte rernu na 250 stepeni i podmažite kalup za torte 20-22 cm, koji ima pokretni obruč ili još bolje - pokrijte ga papirom za pečenje. Radite brzo! Otopite čokoladu na pati pa istucite sneg od 10 belanaca. U drugoj posudi umutite žumanca i dodajte ih u rastopljenu čokoladu. Zatim u ovu masu dodajte nekoliko kašika umućenih belanaca i mešajte... pa postepeno dodajte belanca i nastavite s mešanjem. Ne preterujte s mešanjem da bi masa zadržala formu. Sipajte u kalup i pecite tačno 8 minuta.
Pijete iz plastičnih flaša? Jedete iz plastičnih tanjira? Ako imaju ovu oznaku, mogu da vas ubiju!
Mislili ste da je ova hrana ZDRAVA? Kad čujete šta ima u njoj, više je nećete jesti
Hladite na sobnoj temperaturi oko pola sata, a onda u frižideru 12 sati ili preko noći. Tek onda prelijte tankim slojem glazure od čokolade i služite sa svežim voćem.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Udes u Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.