Kolač od mascarpone sira i bele čokolade

 
 ≫ 
  • 0

Svi vole Cheesecake - a priprema s belom čokoladom tu ljubav još više ojača...

Potrebno je:

- 350 gr omiljenog mlevenog keksa

- 125 gr otopljenog putera

- 200 gr krem sira po izboru

- 250 gr maskarpone sira

- 200 gr bele cokolade

- 250 ml slatke pavlake

- 400 g jagoda ili bobičastog voća po izboru

- 2 kesice želatina

Podmažite kalup od 22-23 cm - idealno onaj sa pokretnim obručem. Sameljite keks i izmešajte sa rastopljenim puterom, pa rasporedite u kalup. Ostavite ovu koru da se ohladi u frižideru.

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Slasna kalcona s povrćem i mocarelom (VIDEO) (RECEPT)

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Balkanski ćevapčići i crveni rižoto (VIDEO) (RECEPT)

Otopite čokoladu na pari. Odvojeno umutite pavlaku pa joj dodajte krem sir, a zatim dodajte i maskarpone i rastopljenu i prohlađenu čokoladu. Natopite 1 kasicu želatina i umešajte u sir. Ostavite da se prohladi i malo stegne.

Voće izmešajte sa želatinom, prethodno natopljenim u malo vode, pa sipajte preko krema od sira. Ostavite da se dobro ohladi i poslužite.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Vuk Vidor za Telegraf.rs o uzbudljivoj izložbi koja nas očekuje u Comtrade-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA