Kremasto i čokoladno: domaće praline "Fontana"

 ≫ 
  • 0

Priprema:

čokoladni deo

150g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

punjenje

160ml mleka

20g oštrog brašna T-400

30g šećera

5g vanilin šećera

15-20 kapi arome mente

2 kašičice želatina u prahu

1 kašika vode

završni sloj čokolade

85g čokolade

1 kašika ulja

Priprema:

Čokoladu i ulje rastopiti. Odmah masu sipati u odgovarajuću silikonsku modlu za praline do vrha, a zatim odmah okrenuti nad nekom činijom da izađe višak čokolade. Deo koji ne iscuri ostaće priljubljen uz stranice modle. Staviti zatim modlu u frižider da se stegne čokolada. Za to vreme želatin preliti sa kašikom hladne vode i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.

Čitav život POGREŠNO odmrzavate hranu! Ovako se to radi

Ove namirnice možete da jedete po ceo dan, jer imaju NULA KALORIJA!

Brašno, šećer, vanilin šećer i malo mleka sjediniti (kao kada se kuva puding). Ostatak mleka staviti na vatru da provri pa dodati pripremljenu masu i na laganoj vatri skuvati kašicu. Skloniti sa vatre i dodati aromu mente.Promešati. Dodati želatin i mešati dok se sasvim ne rastopi u kašici. Punjenje ostaviti da se prohladi. Zatim napuniti udubljenja u modli, vodeći računa da ostane mesta za završni sloj čokolade. Staviti ponovo u frižider da se stegne. Kada se stegne preliti zadnjim slojem čokolade do vrha modle. Vratite u frižider da se stegne skroz, najbolje preko noći, pa sutradan praline izvaditi iz modli i poslužiti. Meni je količina materiojala bila dovoljna za dve modle.

BLOG GRNE domace-praline-fontana1

Recept i fotografije preuzeti s bloga "Moje Grne", autor: Dragana Pušica

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA