Kremasto i čokoladno: domaće praline "Fontana"
Priprema:
čokoladni deo
150g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
punjenje
160ml mleka
20g oštrog brašna T-400
30g šećera
5g vanilin šećera
15-20 kapi arome mente
2 kašičice želatina u prahu
1 kašika vode
završni sloj čokolade
85g čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Čokoladu i ulje rastopiti. Odmah masu sipati u odgovarajuću silikonsku modlu za praline do vrha, a zatim odmah okrenuti nad nekom činijom da izađe višak čokolade. Deo koji ne iscuri ostaće priljubljen uz stranice modle. Staviti zatim modlu u frižider da se stegne čokolada. Za to vreme želatin preliti sa kašikom hladne vode i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.
Čitav život POGREŠNO odmrzavate hranu! Ovako se to radi
Ove namirnice možete da jedete po ceo dan, jer imaju NULA KALORIJA!
Brašno, šećer, vanilin šećer i malo mleka sjediniti (kao kada se kuva puding). Ostatak mleka staviti na vatru da provri pa dodati pripremljenu masu i na laganoj vatri skuvati kašicu. Skloniti sa vatre i dodati aromu mente.Promešati. Dodati želatin i mešati dok se sasvim ne rastopi u kašici. Punjenje ostaviti da se prohladi. Zatim napuniti udubljenja u modli, vodeći računa da ostane mesta za završni sloj čokolade. Staviti ponovo u frižider da se stegne. Kada se stegne preliti zadnjim slojem čokolade do vrha modle. Vratite u frižider da se stegne skroz, najbolje preko noći, pa sutradan praline izvaditi iz modli i poslužiti. Meni je količina materiojala bila dovoljna za dve modle.
Recept i fotografije preuzeti s bloga "Moje Grne", autor: Dragana Pušica
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.