Omiljeni biskviti u poslastici: nepečena torta sa malinama

 ≫ 
  • 0

Potreban materijal:

kora

400g piškota

250g „Jaffa“ keksa sa ukusom maline (24-26 komada)

200ml mleka za kvašenje

fil

1l mleka

12 kašika šećera

120g pudinga od maline

2 kašike gustina

20g vanilin šećera

250g maslaca

5 kašika šećera u prahu

300g smrznutih malina

100g seckanih lešnika

200g šlaga u prahu

Priprema:

Piškote kvasiti u mlakom mleku, pa ređati na tacnu. Dva reda po deset komada. U malo hladnog mleka razmutiti puding od maline, šećer, vanilin šećer i gustin. Ostatak mleka zagrejati do vrenja, dodati smesu sa pudingom, pa uz stalno mešanje skuvati uobičajeno kašicu.

NAJJAČA FORA ZA PALAČINKE: Da li i vi koristite ovaj namaz?

Ne bacajte koru od MANDARINE, već od nje napravite mirišljavu SVEĆU! (VIDEO)

Skloniti sa vatre i skroz ohladiti. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa ohlađenom kašicom od pudinga. Dodati u masu zatim oceđene maline i seckane lešnike, pa lepo sjediniti. Preko piškota na tacni premazati polovinu fila, pa rasporediti „Jaffa“ keks, takođe predhodno natopljen u mleku, tako da deo sa čokoladom bude na dole. Zatim premazati ostatkom fila, pa preko staviti piškote topljene u mleku. Šlag umutiti prema uputstvu sa ambalaže, pa ukrasiti tortu. Pre služenja je ostaviti da se dobro ohladi i stegne u frižideru.

Fotografija: blog "Moje grne" Fotografija: blog "Moje grne"

Recept i fotografije preuzeti s bloga "Moje Grne", autor: Dragana Pušica

(Telegraf.rs)

Video: Prestonica na udaru jake vejavice: Mećava na putevima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA