Divan desert bez trunke dodatog šećera: kruške s viskijem

 ≫ 
  • 0

- 2 čaše mleka

- 3 čaše vode

- 3 vrećice crnog čaja

- pola kašičice cimeta

- 2-3 kruške (u zvisnosti od veličine krušaka i šerpice)

Kruške presecite na pola i poređajte na dno šerpe tako da im ravni deo bude na dole. Prelijte svim ostalim sastojcima i kuvajte dok ne omekšaju. Izvadite kruške iz tečnosti kad su kuvane i ohladite u frižideru. Tek onda izvadite sredinu kašičicom. Tečnost u kojoj su se kruške kuvale možete da redukujete u sos, lepo je uz serviranje ali ne mora.

- 1 kašika putera

- šoljica viskija (lepo je i sa rumom)

- šolja seckanih oraha

- stevija ili kašika meda, po izboru

- slatka pavlaka (nikako ne koristite biljnu pavlaku!)

- cimet

Puter, viski i orahe ubacite u šerpicu i prokuvajte. Kada se tečnost redukuje, stavite u pleh na kome je papir za pečenje i pecite u rerni dok orasi ne dobiju boju. Pazite da ne zagore! Ohladite u frižideru na papiru za pečenje da ne stružete ohlađeni maslac sa tanjira. Ulupajte slatku pavlaku koja je bila na sobnoj temperaturi i dodajte joj malo cimeta. Servirajte kruške posute namrvljenim pečenim orasima, uz pavlaku.

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Pločice od krompira sa sirom (VIDEO) (RECEPT)

PODIGNUTA RAMPA ZA NAŠU GOVEDINU: Od sutra moguć izvoz goveđeg mesa u BiH

Nema potrebe da se dodaje šećer ili čak stevija. Dezert je bio izuzetno osvežavajuć upravo zato što je sva slatkoća dolazila od kruške, a orasi davali krckavu strukturu praćenu blagom aromom viskija i cimeta.

Kada bude bila sezona, isti recept isprobati na kombinaciji breskva/pistaći ili kajsija/lešnik.

Recept i fotografija: blog Vitki Gurman

(Telegraf.rs)

Video: EKSKLUZIVNO Pogledajte šta je Donald Tramp uradio kada je sa Melanijom stigao na inauguracioni bal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA