Sladak hleb sa voćem - za medeni početak dana

  • 0

Sendviči napravljeni sa „slatkim hlebom“ će obradovati mališane – posebno ako ih servirate uz domaći milkshake sa rastopljenom čokoladom i medom.

Potrebni sastojci:

- 120g ovsenog brašna + 1 kašika

- 120g kukuruznog brašna

- kesica praška za pecivo

- soli na vrh noža

- 2 kašike meda

- 2 veća jaja

- 240g mleka

- 120g kisele pavlake

- kašičica vanilla ekstrakta

- 200g sitno seckanog voća po izboru

- papir za pečenje i kalup za hleb

Priprema „hleba“: zagrejte rernu na 180 stepeni a kalup za hleb obložite papirom za pečenje. Pomešajte u činiji sve suve sastojke a u drugoj činiji umutite jaja i dodajte sve tečne sastojke. Spojite namirnice iz ove dve činije u jednu.  Pospite seckano voće po izboru sa 1 kašikom ovsenog brašna i umešajte u masu za “hleb”.  Sipajte u kalup i pecite oko 35 minuta – gotovo je kada drvena čačkalica kojom se ubode "hleb" ostane suva.

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Balkanski ćevapčići i crveni rižoto (VIDEO) (RECEPT)

Kako da BAJAT HLEB ponovo postane SVEŽ? Naše bake otkrivaju trik! (VIDEO)

Serviranje: secite na kriške, kao hleb i servirajte premazano umućenom pavlakom ili grčkim jogurtom i ukrašeno seckanim svežim voćem (voće iz hleba, banana, jabuke) - i mlevenim ili seckanim orašastim plodovima.

(Telegraf.rs)

Video: Priznala šta joj najteže pada, pa pomenula i partnera: Kaća Živković prvi put o majčinstvu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA