Sladak hleb sa voćem - za medeni početak dana
Sendviči napravljeni sa „slatkim hlebom“ će obradovati mališane – posebno ako ih servirate uz domaći milkshake sa rastopljenom čokoladom i medom.
Potrebni sastojci:
- 120g ovsenog brašna + 1 kašika
- 120g kukuruznog brašna
- kesica praška za pecivo
- soli na vrh noža
- 2 kašike meda
- 2 veća jaja
- 240g mleka
- 120g kisele pavlake
- kašičica vanilla ekstrakta
- 200g sitno seckanog voća po izboru
- papir za pečenje i kalup za hleb
Priprema „hleba“: zagrejte rernu na 180 stepeni a kalup za hleb obložite papirom za pečenje. Pomešajte u činiji sve suve sastojke a u drugoj činiji umutite jaja i dodajte sve tečne sastojke. Spojite namirnice iz ove dve činije u jednu. Pospite seckano voće po izboru sa 1 kašikom ovsenog brašna i umešajte u masu za “hleb”. Sipajte u kalup i pecite oko 35 minuta – gotovo je kada drvena čačkalica kojom se ubode "hleb" ostane suva.
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Balkanski ćevapčići i crveni rižoto (VIDEO) (RECEPT)
Kako da BAJAT HLEB ponovo postane SVEŽ? Naše bake otkrivaju trik! (VIDEO)
Serviranje: secite na kriške, kao hleb i servirajte premazano umućenom pavlakom ili grčkim jogurtom i ukrašeno seckanim svežim voćem (voće iz hleba, banana, jabuke) - i mlevenim ili seckanim orašastim plodovima.
(Telegraf.rs)
Video: Priznala šta joj najteže pada, pa pomenula i partnera: Kaća Živković prvi put o majčinstvu!
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.