Bezglutenski mafini sa šljivama i bananom
Servirajte ih preko dana uz limunadu ili za večernje romantično opuštanje uz dobro rashlađen šampanjac.
Pripremite:
- 2/3 šolje pirinčanog brašna (prepručujemo integralno)
- 2/3 šolje sitno mlevenih badema (idelano mleveno je u mlinu za kafu)
- 1/4 šolje tapioke (ima je u prodavnicama „zdrave hrane“ a zamena je gustin)
- 1 kesica praška za pecivo
- soli na vrh noža
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice muškatnog oraha
Izmešajte sve suve sastojke u činiji za mešenje i dodajte:
- 2 kašike meda
- 1/4 šolje rastopljenog kokosovog ulja ili putera
- 3 manja ili 2 veća jaja
- 1/2 šolje mleka
- malo ekstrakta burbon-vanile ili obične vanile
"POŠALJI RECEPT" KONKURS: Tatjana Stojanović - mafini (FOTO)
ČUVAJTE SE POLJUPCA SMRTI: Evo da li stvarno može da se umre od ŠLJIVE NA VRATU!
Umešajte sve varjačom i dodajte:
- 1 šolju sitnije seckanih šljiva (ili kruške ako više volite)
- 1 šolju izgnječenih banana
Podelite masu u kalup za mafine sa 12 otvora i premite preliv za mafine:
- 1/4 šolje meda (zagrejan da bude tečan)
- 1/2 kašičice cimeta
- 2 kašike rastopljenog kokosovog ulja ili putera
- krupno mleveni ili izlomljeni bademi – ili bademi seckani na listiće
Sve izmešajte i prelijte svaki mafin. Pecite ih oko 20 minuta, malo ohladite i servirajte mlake.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.