Testenina sa sirom zapečena u rerni
Sastojci:
- 250 g dugacke šire testenine
- 250 g punomasnog slanog sira
- 3 jaja
- malo mleka
Priprema:
Testeninu na pola obariti. Žicom umutiti jaja, dodati isitnjen sir i u to umešati testeninu. Ukoliko je sir slan ne treba naknadno dodavati so. Treba praviti sa punomasnim domaćim sirom, feta se previše topi. Umešati rezance ili drugu vrstu testenine (široki rezanci se bolje seku prilikom jela). Sve sipati u vatrostalnu posudu (nije potrebno podmazivati, ne lepi se). Naliti mlekom da blago ogrezne.
Zapeći u rerni 20 minuta. Ovo je bez ikakve dodatne masnoće i ukoliko je sir dobar, nema potrebe bilo šta dodavati.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
J...
Bez kapi zejtina???kod nas u srbiji to ne biva(samo ako sliva niz bradu moze proci)😄😄😄
Podelite komentar