Čorba od junećih rebara i mladog luka
Sastojci:
- 500 g junećih rebara
- 4 šargarepe
- 3 krompira
- 500 g mladog luka
- 2 kašičice brašna
- pola kašičice crvene paprike
- 10-ak bibera u zrnu
- 2 kašičice začina
- 1 grančica sveže nane
Priprema:
Potrebno je u slanoj vodi obariti juneća rebra ili neko drugo meso za supu. Meso se izvadi, iseče na kockice, a supa ocedi. Napraviti blagu zapršku (malo ulja, kašičica brašna, pa kad zapeni, pola kašičice crvene paprike i skloniti). Na zapršku staviti 3-4 veće šargarepe iseckane na kockice i naliti sa oceđenom supom, pa kuvati. Dodati začina po ukusu, zavisno koliko je supa bila slana, i 10-ak zrna bibera. 2-3 srednja kromprira, takođe, iseći na kocke i očistiti 500 g mladog luka i iseći pera na rezance 3 cm dužine.
Dodati u čorbu mladi luk i nakon 5 min i krompir i meso. Obavezno dodati grančicu nane (5-6 listića). Kuvati još 20 minuta odnosno dok svi sastojci ne budu gotovi, a zavisno od ukusa mogu se promeniti količine povrća. U gotovu čorbu možete dodati nekoliko kockica sira po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Novosađanka menjala grad za prostranstva Durmitora, sa konjem Bambijem krstari nestvarnim predelima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Живојин Рељин
Одличан рецепт .НИШТА БЕЗ КАШИКЕ .
Podelite komentar