Špageti putaneska, s crnim maslinama i ljutim papričicama
Sastojci:
- 200 g špageta ( integralne)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 manja ili 2 veća inćuna
- 1 čen seckanog belog luka
- 40 g crnih maslina
- 1 kašičica kapara, ispranih i grubo nasečenih
- 200 g paradajza, oljuštenog i iseckanog
- malo seckanog peršuna
- 1/2 kašičice tucane ljute papričice
Priprema:
Staviti u lonac posoljene proključale vode špagete da se kuvaju koliko je naznačeno na pakovanju (obično 8-10 min), paziti da ostanu al dente. Za to vreme u tiganj sipati ulje, propržiti beli luk i zgnječene inćune dok luk ne dobije bledo-žutu boju, a inćuni se "istope". Dodati masline (kojima treba izvaditi košticu i preseći ih na pola), kapare, papričicu i paradajz. Ocediti kuvane špagete, prebaciti ih u dublju činju, preliti pripremljenim putaneska sosom i posuti seckanim peršunom. Poslužiti odmah!
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.