Špageti putaneska, s crnim maslinama i ljutim papričicama

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 200 g špageta ( integralne)

- 2 kašike maslinovog ulja

- 3 manja ili 2 veća inćuna

- 1 čen seckanog belog luka

- 40 g crnih maslina

- 1 kašičica kapara, ispranih i grubo nasečenih

- 200 g paradajza, oljuštenog i iseckanog

- malo seckanog peršuna

- 1/2 kašičice tucane ljute papričice

Priprema:

Staviti u lonac posoljene proključale vode špagete da se kuvaju koliko je naznačeno na pakovanju (obično 8-10 min), paziti da ostanu al dente. Za to vreme u tiganj sipati ulje, propržiti beli luk i zgnječene inćune dok luk ne dobije bledo-žutu boju, a inćuni se "istope". Dodati masline (kojima treba izvaditi košticu i preseći ih na pola), kapare, papričicu i paradajz. Ocediti kuvane špagete, prebaciti ih u dublju činju, preliti pripremljenim putaneska sosom i posuti seckanim peršunom. Poslužiti odmah!

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA