Idealna večera: mešana salata s feta sirom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 kašičica samlevenog kumina

- 1 crvena paprika

- 250 ml marniranih artičoka (ima ih u teglici ili konzervi)

- 3 zrela paradajza

- 50 ml crnih  maslina

- 50 ml sitno isečene nane ili bosiljka

- 100 g smrvljene fete

- 1 pita hleb (sličan tortiji, samo deblji)

- 250 g skuvanog kelja

Preliv:

- 1 limun (sveze isceđen sok)

- 30 ml masliniovog ulja

- 3 čena propasiranog belog luka

Priprema:

Četkicom premazati obe strane pita-hleba uljem i začinite s 1/2 kašičice mlevenog kumina. Prepeći ga u tosteru ili u rerni na 230°C oko 2 do 4 minuta. Papriku oprati i iseći na kocke. Ako su srca od artičoka velika, isecite ih na manje komade i ocedite ih od viška marinade. Skuvani kelj, procediti pa preliti hladnom vodom, da zadrži zelenu boju, pa preseći ih na pola. Grubo narežite paradajz.

Sve ovo staviti u veću činiju, iz koje ćete poslužiti salatu. Preseći masline na pola, pa dodaj u činiju zajedno sa nanom ili bosiljkom i pospite smrvljenom fetom. Pita hleb iskidati na sitnije komadiće pa dodati povrću. Iscediti sok od limuna, dodati propasirani beli luk i maslinovo ulje i žicom sve sjediniti da dobijete kremastu tečnost. Preliti preko salate, sve dobro izmešati, pa poslužiti kao večeru. Salatu napraviti najmanje dva sata pre sluzenja, da se ukusi sjedine.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA