Čorba od sočiva, zelene paprike i belog luka
Sastojci za 4 osobe:
- 200 g sočiva
- 1 izrendana šargarepa
- 1 osrednji krompir, iseckan na kockice
- 1 glavica sitno isečenog crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1,5 l vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- po ukusu začin, biber, so, tucana ljuta paprika
- sitno iseckan peršun
Priprema:
U manju šerpu sipati maslinovo ulje i zagrejati na osrednjoj temperaturi, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti dok luk ne omekša i postane staklast. Dodati izrendanu šargarepu, očišceno i oprano sočivo, sitno iseckan beli luk i pržiti samo nekoliko minuta, mešajuci i na kraju dodati sitnije sečen krompir i njega propržiti zajedno sa sočivom, samo minut, ali mešajte da vam se ne zalepi za dno šerpe i onda naliti sa vodom i kuvati dok se povrće i sočivo ne skuvaju, oko dvadesetak minuta. Skloniti sa ringle, posoliti i pobiberiti i po ukusu dodati suvi začin i štapnim mikserom sve samleti.
Vratiti nazad na ringlu, kuvati dalje i dodati još tečnosti, po želji. Kad je ponovo provrelo, skloniti sa ringle, sipati u tanjir, posuti sa tucanom ljutom ili slatkom paprikom, posuti sa sitno isekanim peršunom i preliti sa malo maslinovog ulja, pa poslužiti toplo.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.