Piletina sa krompirom na francuski način
Sastojci:
- 1 veće pile
- 1 kg krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašičica soli
- 2 kašičica crvene slatke paprike u prahu
- 2 kašičica kurkume
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica začina
- 4 kašika parmezana
Priprema:
Rernu upaliti na 200 stepeni. Piletinu iseći na veće komade. Pomešati ulje sa svim začinima, (so, paprika, kurkuma, beli luk, parmezan). Staviti u veliki pleh piletinu i dobro je sa svih strana premazati mešavinom. S preostalom mešavinom preliti okrompir koji smo očistili i narezali na oblik pomfrita.
Dobro izmešati, pa raspodeliti oko piletine. Peci oko 50 minuta, dok se piletina lepo ne zapeče, a krompir ne bude mekan. Poslužiti uz salatu po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.