Mediteranski ukusi uz čorbu od ribe i morskih plodova
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g pelata
- 400 ml belog vina
- 4oo ml vode
- 1/2 kašičice tucane ljute paprike
- so, biber, origano, lovorov list
- 3-4 čena belog luka
- 300 g brancina
- 300 g orade
- 500 g dagnji
- 300 g kozica
- sok od limuna
Priprema:
Luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodati usitnjen pelat, vino i vodu. Zatim dodati začine i krčkati sve 10 min na umerenoj vatri. Dodati isečenu ribu i izgnječen beli luk i krčkati sve još 10 min. Na kraju dodati dagnje, kozice i limunov sok i kuvati još 10 minuta, pa poslužite, kada se prohladi.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.