Recept za jednostavnu, domaću lepinju
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kocka kvasca
- 3 kašika ulja
- 1 jaje
- 600 g brašna
- žumance za premazivanje
- susam
Priprema:
Mleko i vodu zagrejte da bude mlako, dodajte kvasac i rastopite ga. Dodajte u brašno jaje, ulje i mleko sa vodom, pa napravite testo. Tepsiju zamastite sa uljem i rastanjite dobro testo. Pustite 45 min da nadođe. Prstima napravite “obruč” na lepinji (odmaknite 10 cm od krajeva) i u sredinu testa prstima pritiskajte da bi dobili šare. Izmutite jedno žumance i premažite lepinju, pa pospite susamom. Pecite oko 20 minuta na 200°C, pa kada se prohladi poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zvezda
Pa nije jedno jaje nego dva, za u testo i zumance za preko!
Podelite komentar
Kija
Lepo piše jedno jaje i jedno žumance ...
Podelite komentar