Čorba od bele ribe sa slaninom i majčinom dušicom
Sastojci:
- 1 kg bele ribe
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 6 čenova belog luka
- 3 lista lovora
- pola veze peršunovog lista
- 1 kafena kašika sitno seckane majčine dušice
- po ukusu mešani biber u zrnu
- po ukusu so
- po potrebi maslinovo ulje
- do 100 g dimljene slanine
- 1/2 limuna
Priprema:
Luk dinstamo na malo maslinovog ulja dok ne omekša , dodamo sitno naseckanu dimljenu slaninu, lorber, mešani biber u zrnu, beli luk naseckan na listice, so, majčinu dušicu i sve dinstamo par minuta. Krompir očistimo i naseckamo na kocke, pa nalijemo vode da poklopi krompir. Nakon par minuta dodamo i komade ribe nasečene na oko 5 cm.
Uz ribu dodamo i koru polovine limuna koju smo oprali pod toplom vodom i očistili od bele pokožice. Peršun sitno naseckamo i dodamo čorbi, pa sve zajedno kuvamo na jakoj vatri oko 8 minuta. Kada je krompir kuvan trebala bi i riba biti gotova, ako primetite da se meso lagano odvaja od kosti, skinuti sa vatre i dodati sok od polovine limuna i po potrebi dosoliti.
(Telegraf.rs)
Video: Snimak hapšenja Dragane Sotirovski i saradnika: Pare na sve strane
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ja
Mosusi od praseta premazani kecapom izDISa nema lepseg jela
Podelite komentar