Čorba od bele ribe sa slaninom i majčinom dušicom
Sastojci:
- 1 kg bele ribe
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 6 čenova belog luka
- 3 lista lovora
- pola veze peršunovog lista
- 1 kafena kašika sitno seckane majčine dušice
- po ukusu mešani biber u zrnu
- po ukusu so
- po potrebi maslinovo ulje
- do 100 g dimljene slanine
- 1/2 limuna
Priprema:
Luk dinstamo na malo maslinovog ulja dok ne omekša , dodamo sitno naseckanu dimljenu slaninu, lorber, mešani biber u zrnu, beli luk naseckan na listice, so, majčinu dušicu i sve dinstamo par minuta. Krompir očistimo i naseckamo na kocke, pa nalijemo vode da poklopi krompir. Nakon par minuta dodamo i komade ribe nasečene na oko 5 cm.
Uz ribu dodamo i koru polovine limuna koju smo oprali pod toplom vodom i očistili od bele pokožice. Peršun sitno naseckamo i dodamo čorbi, pa sve zajedno kuvamo na jakoj vatri oko 8 minuta. Kada je krompir kuvan trebala bi i riba biti gotova, ako primetite da se meso lagano odvaja od kosti, skinuti sa vatre i dodati sok od polovine limuna i po potrebi dosoliti.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ja
Mosusi od praseta premazani kecapom izDISa nema lepseg jela
Podelite komentar