Isprobajte sjajan đuveč bez mesa (POSNO)

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 1 kg paprike babure

- 300 g plavog paradajza

- 300 g crnog luka

- 2 šargarepe, srednje veličine

- 1 peršunov koren

- 3 paradajza

- 500 ml soka od paradajza

- 200 g pirinča

- 2 dl ulja

- 1 kašika šećera

- so, mleveni biber, bosiljak, lovorov list,

- malo seckanog peršunovog lista

Priprema:

Papriku isecite na šire trake, paradajz na kockice, luk na rezance, paradajz oljuštite, pa isecite na kriške, šargarepu i peršun isecite na tanke krugove, operite i ocedite pirinač. Ukljucite rernu na 225°C da se greje dok pripremate povrće u tiganju. U dublji tiganj, na šporetu, sipajte 1 dl ulja, da se zagreje i dodajte prvo luk da se prži dok ne porumeni. U luk dodajte šargarepu, malo propržite, pa dodajte peršun i papriku i dalje pržite dok paprika malo ne omekša , dodajte paradajz i pirinač.

Skinite tiganj sa šporeta, a sadržaj preručite u duveč-pleh ili dublju vatrostalnu posudu. Tek sada začinite jelo, dodajte so, šećer, biber, bosiljak, sok od paradajza, lovor. Sve lagano promešajte i sipajte tople vode toliko da tečnost sve pokrije. Po vrhu pospite ostatak ulja. Sud za pečenje dobro zatvorite alu. folijom i stavite u već zagrejanu rernu, smanjite temperaturu na 200°C i pecite 1 sat. Nakon sat vremena izvadite duveč iz rerne, skinite foliju, pažljivo ga promešajte i probajte da li fali nekog začina, pospite peršunovim listom i vratite da se malo zapeče.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA