Nezaboravno hrskavo koktel pecivo od lisnatog testa

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 350 g mekog brašna

- 1 kašičica soli

- 1 šoljica ulja ( 0,75 dl )

- 2,5 šoljice mlake vode ( 1,8 dl )

- 250 g maslaca

Priprema:

Od brašna, soli, ulja i vode zamesiti srednje meko testo. Razviti koru 40 × 40 cm i odozgo narendati 1/3 hladnog maslaca. Ispresavijati kao knjigu i staviti u frizider da odmara 30 minuta. Razvijanje, rendanje maslaca i presavijanje ponoviti još dva puta u razmaku od po pola sata. Od istog testa se mogu praviti i lisnati dukati, tako što ćemo izvaditi krugove modlicom, premazati jajetom, na svaki staviti po kolutić punjene masline i malo narendanog kačkavalja, pa zaseći na par mesta.

Lisnate korpice punjene sirom i šunkom – za korpice, razviti tanko testo pa okruglom modlicom izvaditi kružiće i obložiti kalup za mini mafine, napuniti sirom, šunkom, šampinjonima, po želji, ili raznim povrćem. Kao prilog može se poslužiti razno povrće.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA