Ražnjići od svinjetine s neuobičajenim začinima
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 1 glavica belog luka
- 2 kašike zrna korijandera
- suncokretovo ulje
- soja sos
- 2 kašike smeđeg šecera
- sok od limuna
- prstohvat mlevenog kumina
- drveni štapići za ražnjice
Priprema:
Isecite svinjsko meso na kockice. U dubljoj činiji izmešajte sitno seckani beli luk, zrna korijandera, ulje, soja sos, smeđi šećer, sok od limuna i mleveni kumin. U ovu smesu stavite meso, rukama izmešajte da marinadom budu obuhvaćeni svi komadići mesa, pokrijte streč folijom i ostavite preko noći u frižideru.
Pola sata pre nego što ćete spremati ovo jelo, izvadite meso iz frižidera, a drvene štapice za ražnjice potopite u vodu. Pred samo spremanje naslažite 4-5 komadića mesa na jedan štapić i pecite ražnjice na gril tiganju. Poslužite uz krompir ili salatu.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.