Ukusno začinjen i serviran humus, koji ćete obožavati!
Sastojci:
- 300 g leblebija (prethodno ih skuvati)
- 2 čena belog luka
- ½ dl maslinovog ulja
- 1 dl vode u kojoj su se kuvale leblebije
- 2-3 kašike limunovog soka
- 1 mala kašika sitno seckanog peršuna –lišce
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 1-2 kašike tahini paste (od susama)
- 1 kašika miso paste
- malo crnih maslina za serviranje
Priprema:
Leblebije, zajedno s vodom, limunovim sokom i belim lukom, usitnite u električnoj seckalici da dobijete glatku masu. Umešajte maslinovo ulje, tahini pastu, peršun, biber i miso pastu. Pripremljeni namaz stavite u frižider i ostavite da se dobro ohladi. Poslužite na zapečenom hlebu i pospite semenkama susama i naseckanim crnim maslinama.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je snimak male Dunje minut pre nego što joj se izgubio trag
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Pepi
Zasto jednostavno na isprzite jaja i slanine,malo luka i domaceg sira i jedes ko covek.Kakav humus kakve leblebije,sta se folirate sa nekom fensi hranom
Podelite komentar
Ostoja
@Pepi Bravo za komentar!
Podelite komentar