Ukusno začinjen i serviran humus, koji ćete obožavati!
Sastojci:
- 300 g leblebija (prethodno ih skuvati)
- 2 čena belog luka
- ½ dl maslinovog ulja
- 1 dl vode u kojoj su se kuvale leblebije
- 2-3 kašike limunovog soka
- 1 mala kašika sitno seckanog peršuna –lišce
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 1-2 kašike tahini paste (od susama)
- 1 kašika miso paste
- malo crnih maslina za serviranje
Priprema:
Leblebije, zajedno s vodom, limunovim sokom i belim lukom, usitnite u električnoj seckalici da dobijete glatku masu. Umešajte maslinovo ulje, tahini pastu, peršun, biber i miso pastu. Pripremljeni namaz stavite u frižider i ostavite da se dobro ohladi. Poslužite na zapečenom hlebu i pospite semenkama susama i naseckanim crnim maslinama.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Pepi
Zasto jednostavno na isprzite jaja i slanine,malo luka i domaceg sira i jedes ko covek.Kakav humus kakve leblebije,sta se folirate sa nekom fensi hranom
Podelite komentar
Ostoja
@Pepi Bravo za komentar!
Podelite komentar