Isprobajte domaće pecivo za hot-dog!

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 1 i ¼ čaše mleka

- 1/3 čaše ulja

- ¼ čaše šećera

- 1 kašičica soli

- 3 i ¾  čaše brašna

- 2 i ½ kašičice suvog kvasca

- 250 g viršli (12 kom)

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, osim viršli, pa napravite testo. Pošto ga dobro izradite, ostavite ga da nadođe, odnosno, da se udupla. Rernu zagrejte na 100°C i isključite. Kada je testo gotovo stavite ga na pobrašnjen sto i izradite duguljastu formu od koje izrežete 12 komada. Rukama oblikujte duguljastu formu, veličinu kao jednu običnu dužu viršlu.

Stavite ih u tepsiju i u zagrijanu rernu da stoje oko 40-tak min. Izvadite tepsiju, uključite rernu na 180°C i kada se zagreje stavite da se peku oko 15 min. Onda, presecite po sredini, ubacite obarenu viršlu i začinite klasičnim senfom.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mslm

    22. septembar 2018 | 12:04

    Ne hvala.. Samo zdrava hrana.

  • NS

    30. septembar 2018 | 09:10

    O ukusima ne vredi raspravljati, ovo je simpatično za neke posebne trenutke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA