Isprobajte domaće pecivo za hot-dog!
Sastojci:
- 1 i ¼ čaše mleka
- 1/3 čaše ulja
- ¼ čaše šećera
- 1 kašičica soli
- 3 i ¾ čaše brašna
- 2 i ½ kašičice suvog kvasca
- 250 g viršli (12 kom)
Priprema:
Pomešajte sve sastojke, osim viršli, pa napravite testo. Pošto ga dobro izradite, ostavite ga da nadođe, odnosno, da se udupla. Rernu zagrejte na 100°C i isključite. Kada je testo gotovo stavite ga na pobrašnjen sto i izradite duguljastu formu od koje izrežete 12 komada. Rukama oblikujte duguljastu formu, veličinu kao jednu običnu dužu viršlu.
Stavite ih u tepsiju i u zagrijanu rernu da stoje oko 40-tak min. Izvadite tepsiju, uključite rernu na 180°C i kada se zagreje stavite da se peku oko 15 min. Onda, presecite po sredini, ubacite obarenu viršlu i začinite klasičnim senfom.
(Telegraf.rs)
Video: Siniša je od druga dobio bubreg: "Jedan je Branko, sada smo braća za ceo život"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mslm
Ne hvala.. Samo zdrava hrana.
Podelite komentar
NS
O ukusima ne vredi raspravljati, ovo je simpatično za neke posebne trenutke.
Podelite komentar