Pripremite filete smuđa na jednostavan i ukusan način
Sastojci:
- 4 fileta smuđa (po 150 g)
- 60 g pšeničnog glatkog brašna
- 150 g maslaca
- 2 manje glavice luka
- 4 kašike limunovog soka
- ½ kašičice soli
- 1 kašika naseckanog peršuna
Priprema:
Filete smuđa uvaljajte u brašno. U tiganju na srednjoj vatri zagrejte 70 g maslaca. Smuđ pržite tako da koža bude okrenuta prema gore. To učinite sa svake strane nekoliko minuta i odložite ribu na tanjir za serviranje. U tiganj dodajte preostali maslac, sitno naseckani luk i na jačoj vatri pržite do svetlosmeđe boje. Dodajte sok limuna, so i peršun, odmah preko ribe. Poslužite sa kuvanim povrćem ili krompirom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.