Krilca sa mlevenim ljutim papričicama na azijski način
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 2 dl slatkog čili sosa
- 2 kašičice soja sosa
- 1-3 kašičice mlevenih ljutih čili papričica
- 2 mlada luka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krilca operi i odstrani vrhove. Meso osuši i ostavi sa strane dok napraviš sos-marinadu. Za sos- marinadu u posudu pomešaj slatki čili sos, soja sos i mevene ljute papričice dodajući kašičicu po kašičicu i probajuci, prema svom ukusu. U veću posudu stavi pripremljena krilca i uspi polovinu pripremljenog sosa-marinade, promešaj i pusti neka odstoji sat- dva u frižideru.
Prebaci krilca na pleh obložen papirom za pečenje i peci oko 30 min na 200 stepeni. Posle 20 min pečenja okreni krilca tako da lepo porumene sa obe strane. Gotova krilca prebaci na tanjir za serviranje i pospi nasečenim zelenim lukom ili nekim drugim povrćem, pa serviraj uz ostatak sosa.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.