Savršen domaći pomfrit, za pravo zadovoljstvo

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 6 većih krompira, brašnjava vrsta

- 2 kašike maslinovog ulja

- ½ kašičice ili po ukusu, belog luka u prahu

- krupnija morska so

- sveže mleveni biber

- kašika-dve sitno seckanog korijandera

Priprema:

Krompir oljuštiti i dobro oprati. Iseći na štapiće debljine po vašoj želji i ostaviti ih u hladnoj vodi nekoliko minuta. Ocediti ih, osušiti sa kuhinjskim papirom i staviti u suvu posudu. Osušeni krompir preliti uljem, posuti belim lukom u prahu, sveže samlevenim biberom i solju, pa sve dobro promešati.

Pleh, u kome ćete peći krompir, postaviti papirom za pečenje, sipati krompir, ali da sve bude u jednom redu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumene i postanu hrskavi. Na pola pečenja špatulom prevrnuti krompir. Pečen pomfrit posuti sveže naseckanim korijanderom i poslužiti uz ribu ili uz viršle sa kečapom.

(Telegraf.rs)

Krompir, maslinovo ulje, beli luk

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA