Savršen domaći pomfrit, za pravo zadovoljstvo
Sastojci:
- 6 većih krompira, brašnjava vrsta
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ kašičice ili po ukusu, belog luka u prahu
- krupnija morska so
- sveže mleveni biber
- kašika-dve sitno seckanog korijandera
Priprema:
Krompir oljuštiti i dobro oprati. Iseći na štapiće debljine po vašoj želji i ostaviti ih u hladnoj vodi nekoliko minuta. Ocediti ih, osušiti sa kuhinjskim papirom i staviti u suvu posudu. Osušeni krompir preliti uljem, posuti belim lukom u prahu, sveže samlevenim biberom i solju, pa sve dobro promešati.
Pleh, u kome ćete peći krompir, postaviti papirom za pečenje, sipati krompir, ali da sve bude u jednom redu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumene i postanu hrskavi. Na pola pečenja špatulom prevrnuti krompir. Pečen pomfrit posuti sveže naseckanim korijanderom i poslužiti uz ribu ili uz viršle sa kečapom.
(Telegraf.rs)
Krompir, maslinovo ulje, beli luk
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.