Neodoljive kiflice s junećim mesom i kiselom pavlakom
Sastojci:
Fil:
- malo masti
- 2 glavice crnog luka
- 400 g junećeg mesa
- 2 barena jaja
- 2 dl kisele pavlake
- so
- 1 kesica mlevenog bibera
- 2 belanca
Testo:
- 250 g masti
- 600 g pšeničnog brašna
- 2 žumanca
- pola kocke svežeg kvasca
- 1 šolja mlakog mleka
- kašičica šećera
- malo soli
- jedno žumance za premazivanje
Priprema:
Fil:
Na malo masti izdinstati sitno seckan crni luk. Dodati, sitno seckano meso kao za gulaš i dobro izdinstati. Kada je gotovo samleti celu smesu kroz mašinu za meso. Kroz mašinu pustiti i 2 barena jaja. U smesu dodati biber, so, kašiku kisele pavlake i šam od 2 belanca. Sve dobro pormešati i ostaviti poklopljeno u frižideru preko noći.
Testo:
U toplo mleko dodati kocku kvasca sa šećerom i sačekati da nadođe. U poseban sud sipati brašno, dodati mast , 2 žumanca, ostatak kisele pavlake i nadošli kvasac. Zamesiti testo, pa ga podeliti na 8 loptica. Svaku razvući na dasci za mešenje što tanje i podeliti na 8 delova. Staviti po kašičicu fila i umotati kifle. Svaku kiflu premazati umućenim žumancetom sa malo vode ili mleka, pa ređati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-35 min.
(Telegraf.rs)
Video: Putevi Srbije: Držite bezbedno odstojanje, sačuvajte život
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.