Zdrava paradajz čorba sa svežim, domaćim testom (taranom)
Sastojci:
- 100-120 g oštrog brašna
- malo sol
- 1 l kuvanog ili pasiranog paradajza
- 1 glavica luka isečena sitno
- 1 kašika brašna
- 1 stabljika celera ili celerov list
- 1 kašicica morske soli
- 1 kašicica šećera
- 1 l vode ili malo više, ako je paradajz kiseo
- maslinovo ulje
Priprema:
Za testeninu, zamesiti tvrđe testo od brašna, jajeta i malo soli. Narendati testo iznad brašnom posute radne površine, malo ga rasporediti i ostaviti da se prosuši.
Na malo ulja propržiti luk da lepo zamiriše, dodati brašno pa mešati da i ono promeni boju. Naliti kuvani ili pasirani paradajz, vodu, so, šećer, stabljiku celera ili pred kraj kuvanja list celera. Posle desetak minuta zakuvati corbu prosušenom taranom, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.